Ett dygn av stillsamhet

Igår åkte jag och min syster till Falkenbergs strandbad dels för att njuta av "friheten" att lämna sitt jobb för att söka något annat men även för att få lite avkoppling. Vi kom dit ganska sent eftersom jag jobbade till 15 men vi fick ändå njuta av solen en stund.
Klockan 17 var det dags för våra behandlingar, jag skulle på 45 minuter helkroppsmassage och syrran tog en 45 minuters ansiktsbehandling. När vi tagit på oss våra morgonrockar hällde vi upp skumpan jag tagit med och skålade för att våga ta steget till förändring. Lite smålulliga promenerade vi sedan ner för 45 minuters "pampering".
Det var längesen man fick en härlig massage och mina stackars ben behövde verkligen lite knådning. Sen intog vi den 49 cm djupa poolen med en dörr öppen mot havet, solen som strålade in där vi bara låg och blundade. När vi började bli lite väl dåsiga gick vi och gjorde oss oordning för en 3-rätters middag. Ja så underbart att bli lite bortskämd för en gångs skull. Vi valde lite hängmörat högrev med anklevermousse till förrätt. Inte något vi kanske hade valt om vi hade fått betala själv men lite spännande med premiär på anklever. Det funkar men inte så mycket mer. Varmrätten blev lammytterfile med auberginekräm, till dessert tog vi chokladbrownie med hallonganache. En mycket lyckad middag som sköljdes ner med ett glas vitt vin.
Att både få massage, lite skönt bad och 3-rätters middag under en och samma kväll resulterar i att man somnar som en stock redan innan klockan 22. Men skönt var det! God morgon! Härlig frukostbuffe´ med allt vad man kan önska, en 25 minuters ansiktsbehandling och sen var det dags för hemfärd. Mot Varberg! En kopp kaffe med morfar o lite prat om livet. Väl hemma efter däckbyte var det dags för vardagen igen: steka pannkakor till barnen.